Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військових, які допомагали підозрюваним втікати від правосуддя

від Савицький Олексій
27 переглядів

ДБР викрило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у нападі на патрульних на Вінниччині.

За даними слідства, 20 квітня 2024 року двоє військовослужбовців, які перебували у розшуку за підозрою у розстрілі поліцейських на Вінниччині, звернулися до співслужбовця з проханням допомогти у їх переховуванні та незаконному перетині державного кордону України.

Не зважаючи на те, що загалу вже було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам.

Отримавши згоду, розшукувані військовослужбовці сховали своє авто в гаражі у батька підозрюваного. Також вони взяли автівку співслужбовця та вирушили до м. Подільська Одеської області, де були затримані.

У ніч на 20 квітня в Гайсинському районі Вінницької області двоє поліцейських зупинили авто для перевірки. В автомобілі було двоє пасажирів, які відкрили вогонь по правоохоронцях. 20-річний поліцейський Максим Зарецький від ран помер, його напарник отримав поранення.

Валерій і Віталій Василаке наразі в СІЗО. Їх підозрюють у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві зі зброєю. На суді Валерій (батько Віталія) казав, що патрульного Масксима Зарецького застрелив його син.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу
(з дислокацією у м. Одеса) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні