Служба безпеки зібрала доказову базу на фаріда абдрахманова — гендиректора найбільшого виробника російських “калібрів”

від Савицький Олексій
16 переглядів

фарід абдрахманов, гендиректор російської компанії “Дослідне конструкторське бюро “Новатор””, підозрюється у сприянні агресивній війні проти України.

Він організував серійне виробництво та безперебійні поставки ракетного озброєння для окупаційних угруповань країни-агресора.

Служба безпеки України (СБУ) заочно повідомила про підозру генеральному директору російського дослідно-конструкторського бюро “Новатор” фаріду абдрахманову у пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 КК) ).

За даними слідства, Абдрахманов організував виробництво та постачання у промислових масштабах крилатих ракет “Калібр” морського базування Військово-морським силам РФ для ведення агресивної війни проти України.

У ході повномасштабного вторгнення зроблені “Новатором” ракети, як зазначили у СБУ, використовувалися російськими військовими для ударів по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури України.

В офісі генпрокурора України уточнили, що абдрахманова невдовзі оголосять у міжнародний розшук.

Оскільки фігурант перебуває на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні