Слідство в Чехії підтвердило причетність спецслужб рф до вибухів на складах боєприпасів у Врбетіце

від Савицький Олексій
30 переглядів

Поліція Чехії підтвердила, що за вибухами на складах у Врбетицях у 2014-му році стоїть ГРУ. І закрила справу через відмову росії співпрацювати, – Irozhlas

За даними слідства, співробітники ГРУ вдалися до диверсії, щоб зірвати постачання зброї та боєприпасів до Сирії та України.

Метою було перешкодити доставці зброї та боєприпасів до районів ведення бойових дій російської армії – передусім до Сирії та України. Про це заявив глава Національного центру по боротьбі з організованою злочинністю поліції Чехії Їржі Мазанек.

У повідомленні поліції не згадуються імена офіцерів ГРУ, але раніше слідчі називали імена Анатолія Чепіги та Олександра Мішкіна. Велика Британія вважає їх причетними до отруєння колишнього радянського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері в 2018 році.

Перший вибух пролунав вранці 16 жовтня 2014 року на складі №16. Тоді було знищено 58 тонн боєприпасів. Загинули двоє охоронців. Другий вибух пролунав 3 грудня на іншому складі. Там зберігали майже 13 тонн артилерійських снарядів і мін, а також тисячі кулеметів.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні