Повідомили про підозру підсанкційному митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя, який провокував релігійну ненависть

від Савицький Олексій
78 переглядів

Служба безпеки повідомила про підозру підсанкційному митрополиту упц мп із Запоріжжя, який провокував релігійну ненависть (ч. 2 ст. 161 КК).

Йдеться про митрополита Луку (Андрія Коваленка). Фігурант публічно зневажливо висловлювався про парафіян інших конфесій. Таким чином він розхитував суспільно-політичну ситуацію у фронтовому регіоні на користь росії.

“Крім того, клірик розміщував провокаційні пости в особистому телеграм-каналі, в яких ображав релігійні почуття представників інших конфесій. Таким чином він розхитував суспільно-політичну обстановку у фронтовому регіоні на користь країни-агресора”, – уточнили у СБУ.

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.

У грудні 2022 року рішенням РНБО проти нього були введені персональні санкції. 11 грудня 2022 року Рада нацбезпеки та оборони запровадила персональні санкції проти семи ієрархів Української православної церкви Московського патріархату. Зокрема проти митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки (Андрія Коваленка).

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні