Окупанти використовують  дрони-камікадзе над ядерними  реакторами ЗАЕС,- ГУР

від Савицький Олексій
13 переглядів

ГУР отримали докази, що російські війська використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами окупованої Запорізької АЕС.

Окупанти використовують безпілотники-камікадзе над ядерними реакторами захопленої росією Запорізької атомної електростанції, що загрожує катастрофічними наслідками, свідчать дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Розвідка показала відео з ворожого FPV-безпілотника — воно містить маркування UT4D.TT. Це вказує, що дрон поставило Міноборони рф. На відео траєкторія польоту дрона пролягає над енергоблоками ЗАЕС у бік Нікопольської та Марганецької громад, які зазнають постійних атак.

Траєкторія польоту російського дрона-камікадзе пролягає над енергоблоками ЗАЕС у бік підконтрольних Україні Нікопольської та Марганецької громад, які зазнають постійних атак ворога.

У розвідці повідомили, що “окупанти обладнали пускові майданчики для своїх БПЛА прямо біля шостого реактора ЗАЕС”.

Окрім того, за даними ГУР, з літа 2023 року територію захопленої атомної електростанції росіяни почали використовувати для тренувань пілотів fpv-дронів – цим займається так звана школа “арханґєл”, яка фінансується головним управлінням генштабу зс рф (колишнє “ґру”).

“Перелічені факти і докази – чергове свідчення злочинної та безвідповідальної діяльності держави-агресора росії на окупованому нею ядерному об’єкті, яка може мати катастрофічні наслідки”, – наголосили у ГУР МОУ.

У квітні ЗАЕС щонайменше тричі атакували дрони — це сталося вперше з листопада 2022 року. Росіяни звинувачували в атаках Україну. Натомість український Генштаб заявляв, що росіяни планують на станції чергову провокацію “під чужим прапором”.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні