Кулеба пояснив, чому рф не запрошують на саміт миру

від Савицький Олексій
38 переглядів

Після червневого Саміту миру у Швейцарії можуть розпочатися переговори з росією. Мета червневого Глобального саміту мира – об’єднати країни, які поділяють одні й ті самі принципи. Тому захід не передбачає участі росії. Але потім комунікація з рф все ж таки може відбутися.

На цьому наголосив глава МЗС України в інтерв’ю Foreign Policy.

До цього часу говорити з росією немає сенсу, вважає Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що Україна знає, що є лише два способи привести росію до ситуації, коли вона діятиме сумлінно. Перший, за його словами, – успіх на полі бою, а другий – створення коаліції країн, які підтримують формулу світу Зеленського. А це означає, виведення військ росії на межі 1991 року.

Конференцію заплановано на 15-16 червня, її проведуть на території курортного комплексу Бюргеншток неподалік Люцерну , повідомляється на сайті президента України

“Саміт стане платформою для діалогу про шляхи досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру для України відповідно до Статуту ООН та норм міжнародного права. Повага до цих принципів показали всі запрошені до участі у заході”, – йдеться у повідомленні.

Глава МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассіс уточнив, що на конференції говоритимуть не лише про Формулу миру президента України Володимира Зеленського, а й про «багато інших пропозицій, які необхідно обговорити». План із 12 пунктів Китаю також, ймовірно, обговорюватиметься на мирній конференції.

Зазначається також, що федеральний уряд має намір розіслати запрошення на захід більш ніж 100 країнам. При цьому росія участі в конференції не братиме.

На Глобальний саміт миру у Швейцарії запрошені понад 160 делегацій з усього світу. Про це повідомляє пресслужба уряду Швейцарії.

“У відповідь на прохання України Швейцарія запросила понад 160 делегацій з усього світу взяти участь у першому саміті з питань миру в Україні, який відбудеться 15-16 червня 2024 року на курорті Бюргеншток”, — йдеться у повідомленні.

Саміт буде заснований на обговореннях, які відбулися в останні місяці, зокрема, на українській формулі миру та інших мирних пропозиціях, заснованих на Статуті ООН і ключових принципах міжнародного права.

У диктатора путіна , також постійно заявляють про готовність до переговорів з Україною. Однак кремлівський план “миру” передбачає фактичну капітуляцію Києва.

Раніше в Офісі президента робили заяву стосовно переговорів з Росією на фоні виділення нової допомоги від США. Там сказали, що ніхто не говоритиме з рф на її умовах.

You may also like

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні