Якою буде Україна, Європа, світ та християнська цивілізація у 2070-их роках?

від Юрій Гончаренко
4 переглядів

Цікавий та аналітично-футурологічний погляд про майбутнє нашої держави в ХХІ столітті висловив Юрій Щербак у цікавій політико-фантастичній трилогії «Час»: «Час смертохристів: Міражі 2077 року», «Час Великої Гри. Фантоми 2079 року», «Час тирана. Прозріння 2084 року»

Це фантастична трилогія про Україну майбутнього. Економічно сильну, з потужними науковими та технологічними розробками та потужними спецслужбами. І водночас країну, яку грабують та намагаються роздерти внутрішні та зовнішні вороги. Автор книги – колишній посол України в США, Ізраїлі та інших державах – тобто людина, яка добре знає, про що пише. Книга здавалось би про майбутнє, але це лише на перший погляд.Україна 2077 року. Агент української розвідки у США Ігор Гайдук стає жертвою змови та змушений повернутися додому. Тут його втягують у політичні інтриги, боротьбу за владу та незалежність України.

Трилогія допомагає зазирнути під обшивку державної машини та геополітики.Україна на початку «Часу» – псевдодемократія з купою шароварщини під головуванням гетьмана та олігархів, якою насправді править кримінальний бандит із платинового унітазу (алюзія на Януковича). Їй, як і сучасній, загрожує навала зі Сходу. Ще одна загроза – секта смертохристів, які заперечують воскресіння Ісуса Христа та пропонують нову жорстоку мораль.

Головний герой розвідник Гайдук мимоволі опиняється в центрі історичних подій та починає відігравати важливу роль в країні. Війни, державні перевороти, ядерна зима, кількарічна «Велика темрява», небезпечні секти та угрупування, міжнародна співпраця, боротьба з ісламськими екстремістами, диктатура – це все пов’язано з головним героєм.

Книжка змушує задуматися про важливість сильної держави для захисту від ворогів, небезпеку руйнування демократичної Європи, роль християнства у підтриманні єдності українського суспільства та можливі шляхи побудови України, яка зможе протистояти усім зовнішнім та внутрішнім загрозам.

Особливість роману – Україна змальована не аграрною країною з вишневими садами та нещасними мешканцями-жертвами, а розвиненою сучасною державою, яка створює сучасну техніку, має мережу шпигунів у Європі та США, здійснює бойові операції за кордоном і є важливим гравцем на світовій політичній арені. Український роман про Україну – цікавий та насичений алюзіями на сучасних державних та культурних діячів.

Автор: Наталія Майданюк

You may also like

Leave a Comment

Реалізується ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні